Technische fiche ‘De Werf’

Technische gegevens

We bouwen ‘De Werf’ liefst buiten op, op gras. Al kan het ook op harde ondergrond (de speeltoestellen zijn nooit hoger dan 60cm valhoogte waardoor we zelfs op beton aan de Europese veiligheidsnormen voldoen). In een zaal kan ook, op voorwaarde dat we kunnen binnen rijden.

Uiteraard is vlakke ondergrond ideaal, al kan een kleine hellingsgraad het parcours misschien avontuurlijker maken…

Idealiter hebben wij een bouwplek van 300 – 400 m2. De vorm is niet belangrijk. Voor de speelveiligheid moeten we op alle punten van het parcours op 1,5 meter van hindernissen (muren, palen, omheiningen, …) blijven.

Als de bouwplek kleiner is dan 300m2 kunnen we wél bouwen maar is er kans dat we niet de volle 80 meter kunnen bouwen…

Als we alle onderdelen van ons apenparcours opbouwen dan hebben we een lange sliert van zo’n 80 meter lang. Indien nodig kunnen we onderbrekingen/doorgangen maken in het parcours. We kunnen dus bvb. 3×25 meter bouwen, of 6×10 meter, of…

Idereen mag op het parcours! Ook volwassenen, jongeren, mama’s en papa’s, (vr)olijke tantes en nonkels, … mogen meespelen.

We rijden met onze bestelwagen met aanhangwagen (lengte 8 meter, breedte 1,7 meter, hoogte 2,8 meter) tot op de bouwplek. De bestelwagen met aanhangwagen wordt als een deel van het parcours gebruikt.

Als de aanhangwagen niet tot op de bouwplek kan gereden worden, moet dit op voorhand gemeld worden. Als we overeen komen dat we wel kunnen bouwen, hebben we natuurlijk meer hulp nodig om alles terplekke te brengen én wordt het parcours een stukje korter en minder leuk…

We hebben voor ‘De Werf’ zelf geen elektriciteit nodig en brengen alle benodigdheden zelf mee. Al is 1 stekker ergens in de buurt wel handig om de batterijen van onze schroef – en schuurmachines op te laden.

Wij begeleiden met 2 bouwers/acteurs de bouwworkshop en het fantasiespel. Voor en na de animatie voorzien wij geen begeleiding. Dit is ook overbodig want het parcours is veilig en stevig. Wij blijven wel gedurende de volledige openingstijd van het parcours in de buurt (op het evenement) en telefonisch bereikbaar om eventuele problemen op te lossen.

Bij aankomst hebben we minimum 2, ideaal 4, medewerkers van jullie nodig om te helpen met lossen. Direct na de animatie hebben we minimum 2, ideaal 4, medewerkers van jullie nodig om te helpen met lossen.

Verantwoordelijke techniek:
De Sven
0498 62 79 65
dewerf@desven.be 

Promotionele tekst

In deze speeltuin wordt er gewerkt! Terwijl sommigen het evenwichtsparcours uittesten, (ver)bouwen anderen de speeltoestellen onder begeleiding van de werkmensen van ‘De Sven’. Er is van alles te doen: in elkaar zetten, vijzen indraaien, schuren en vooral veel spelen.
Het eindresultaat is speeltoestel van maar liefst 80 meter lang.

De Werf is een fantasiespel, een theater waarin de kinderen een hoofdrol spelen, alsook een puur speeltoestel voor iedereen die graag speelt.

JAAR ERVARING
+
FEESTJES PER JAAR
+
UREN ANIMATIE