Circusshows en circusanimatie voor elk feest!

Hoe alles begon?

 

Op paascursus '99, een cursus voor KSA-leiders in spe, heb ik leren jongleren met balletjes. Daarna heeft alles een tijdje stilgelegen maar opeens kwam de circusmicrobe definitief terug. Daarop ben ik weer begonnen met het baljongleren. Maar mijn broer vond balletjes redelijk dom zodat we op zoek gingen naar fakkels. We kwamen terecht in een klein circuswinkeltje maar we hadden brute pech, de fakkels waren uitverkocht! We hebben dan maar een eenwieler en een diabolo gekocht en zo is alles begonnen.

In '00 heb ik een basisopleiding gevolgd aan de Gentse circusschool 'Circusplaneet'. In die periode heb ik ook een volledige circusshow samengesteld om dan in de grote vakantie te beginnen met het echte werk namelijk de show.

Na 3 zware schooljaren heb ik het diploma van "graduaat hout" behaald. Maar achter een computer zitten of mijn vingers afzagen aan een machine is niet echt mijn ding. Zo besloot ik om verder te gaan in het circusmilieu.

Daar ik graag met kinderen om ga, was een pedagogisch circusopleiding, bij "Ecole de cirque de bruxelles", echt iets voor mij. Voor deze opleiding was er een auditie voorzien. Volgens vele collega' s was dit geen enkel probleem voor mij! Maar mijn stijfheid heeft me genekt zodat ik niet geselecteerd was. Help, nu moet ik gaan werken!

Oef, op het laatste nippertje kwam ik in contact met de Brusselse circusschool "Espace Catastrophe" waar ik een professionele circus opleiding gevolgd heb, als voorbereiding voor de pedagogische opleiding. Dit bestond uit acrobatie, jongleren, fysieke conditie, ...

Na een intense opleiding werd ik voor de 2de keer geselecteerd om deel te nemen aan de auditie voor de pedagogische circusopleiding bij "Ecole de cirque de bruxelles". Deze keer werd ik wel geselecteerd. Na een jaar zwoegen en vooral zweten ben ik er klaar voor om overal circuslessen en -shows te geven.

Doordat ik niet onmiddellijk van het circus kon leven, heb ik via afstandsonderwijs het diploma 'bachelor onderwijs' behaald.

Om de vaste klanten te kunnen blijven voorzien van kwalitatieve workshops was het noodzakelijk om circusvrienden in te schakelen zodat we na 18 jaar kunnen rekenen op een team van ongeveer 20 losse medewerkers.

Als artiest is het niet gemakkelijk om een relatie op te bouwen met iemand die een 'nine to five' job heeft. Als artiest werk je als anderen vrij hebben. Maar mijn liefje heeft na 1 jaar als losse medewerkster beslist om zich vanaf 2017 volledig te geven voor het circus. Lynsey is gespecialiseerd in open workshops, ballonplooien en het uitwerken van nieuwe ideeën.
 

Circusopleidingen

 • 2 jaar basisopleiding bij Circusplaneet in Gent onder leiding van Sven Roelants. ('01 - '02)

 • Avondles jongleren bij Hans van "gravité" in samenwerking met Circusplaneet. ('01 - '02)

 • Gedurende 4 weekends heb ik een cursus clown gevolgd bij Tom Roos van "wurre wurre". ('02)

 • Initiatie van 10 lessen ballonplooien en goochelen. ('02)

 • Cursus: "Wat kan ik met circus doen in de jeugdbeweging" georganiseerd door KSA-Noordzeegouw. ('02)

 • Cursus "mime- en theatertechnieken" bij KW mimetheater. ('02)

 • Deelname aan de "Millennium jam" te Mol, een vierdaagse rond ballonnen. ('02 - '03 - '09)

 • Profesionele opleiding tot circusartiest in de Brusselse circusschool "Espace Catastrophe". ('03)

 • Stages bij "Espace Catastrophe": contactbal, acrobatie op de "airtack" en grote trampoline. ('03)

 • Deelname aan de "Europese jongleerconventie" te Denemarken ('03) en "Carvin". ('04)

 • ...